Rick DeVito staat bekend om zijn 'doorleefde stemgeluid', waarin soul de boventoon voert. Begin jaren '80 is hij actief in soul- en funkbands als The Frog en The Health Band. Met een verrassende cover van The Rolling Stones klassieker '(I can't get no) Satisfaction' lanceert hij in 1988 zijn solocarrière en tourt opnieuw door Europa. In Italië zingt Eduardo Bennato 'No more tears no more' ('Napule Napule') de hitlijsten in en DeVito deelt het podium met Joe Cocker, Van Morrison, Kool & The Gang en Tina Turner. Vanaf eind 2007 woont en werkt de singer-songwriter op Ibiza.

De Relight Studio in Hilvarenbeek is in 1978 een van de modernste studios ter wereld. Het bedrijf is opgezet door Dick van Velden, die na een korte, succesvolle periode samen met de Britse geluidstechnicus Robin Freeman zijn faciliteiten verbetert. Het gebouw telt twee studios, waar ook Genesis, Cat Stevens, Golden Earring, Herman Brood, Black Sabbath en Peter Gabriel hun platen opnamen.

In de zomer van 1978 neemt Frozen Frog in Hilvarenbeek elf songs op voor een demo. Het doel is om met deze opnamen zaaleigenaren en organisatoren van popfestivals een goed beeld te geven van de band.

De opnamen beginnen op zaterdag 4 juni in de middag en gaan tot diep in de nacht door. Het laatste nummer dat wordt opgenomen is ‘Temptation’. Alle nummers worden vervolgens door Age Kat en Rick Hogendorp gemixed.

01. Intro
02. Friday evening
03. Two together
04. Eileen
05. Kwisatz Hadrag
06. In the city
07. From a distance I can smell your feet
08. Foolish talks
09. What went wrong
10. Temptation
11. Got to go to London

Van deze nummers zijn ‘From a distance I can smell your feet’ (A kant) en ‘Eileen’ (B kant) in eigen beheer op single uitgebracht.

Rick DeVito op nieuw album Age Kat

Rick DeVito heeft meegewerkt aan 'Rhythm, space & time'. Op het nieuwe album van Age Kat zingt hij 'Sweet dreams'.

Inge Bonthond en Christine Punselie zingen backing vocals op dat nummer.

DeVito Video Archive

Satisfaction (1987) 04:13
Opname uit AVRO's TopPop. De clip is uitgezonden op 1 juni 1987.
Pain In My Gut (1990) 08:41
Opname uit 'Geen C Te Hoog' (NOS) met Leoni Jansen van 14 december 1990.
Tribute (1994) 04:46
De videoclip van 'Tribute', de eerste single van 'Tribute to The Live Style' (Polydor 1994).
Urbania (2002) 8:37
Aflevering van 'Urbania - een stadstriptiek' (VPRO), uitgezonden op 16 april 2002.